Oznaczenia
Europejski system ochrony
produktów regionalnych i tradycyjnych
Oznaczenia
W Polsce mamy już 37 produktów
z oznaczeniami ChNP, ChOG oraz GTS
Oznaczenia
Produkty z oznaczeniami ChNP, ChOG oraz GTS
to nasz prawdziwy powód do dumy!
Kiełbasa lisiecka      
Kiełbasa lisiecka to tradycyjna wędzona kiełbasa wieprzowa produkowana tylko w dwóch gminach województwa małopolskiego. Wytwarza się ją z wysokiej jakości mięsa, głównie szynki (85% składu) pozyskiwanej (...)
Kiełbasa myśliwska to suszona kiełbasa z mięsa wieprzowego, wyróżniająca się smakiem, kruchością, zapachem, kształtem, a także trwałością. Łatwo ją rozpoznać na pierwszy rzut oka, jest bowiem bardzo charakterystyczna: (...)
Kiełbasa jałowcowa wykonana jest z mięsa wieprzowego lub wieprzowego i wołowego, a nazwę swą zawdzięcza oczywiście owocom jałowca (Juniperus), którymi jest przyprawiony jej farsz. Sprzedawana jest w wiankach, (...)
O tym, czemu możemy być dumni z naszych kiełbas – jałowcowej GTS, myśliwskiej GTS oraz kabanosów GTS rozmawiamy z mistrzem Grzegorzem Łapanowskim.
Skończył się sezon na polskie owoce, rośliny strączkowe oraz miody, które są objęte kampanią Trzy Znaki Smaku – przyszedł sezon na wędliny! Z tego względu chcemy przedstawić Wam produkt, który powstaje (...)