Produkty regionalne i tradycyjne w DD TVN!

dodano: 17.05.2013     autor: Trzy Znaki Smaku
Produkty regionalne i tradycyjne w DD TVN!

Za nami kolejne odcinki programu telewizji śniadaniowej, poświęcone produktom regionalnym i tradycyjnym!

W środę, 15 maja, w porannym wydaniu Dzień Dobry TVN powędrowaliśmy do Małopolski, aby porozmawiać z producentem kiełbasy lisieckiej ChOG, panem Stanisławem Mądrym. Wybitny kucharz, pan Krzysztof Żurek z restauracji „Trzy rybki” w Hotelu Starym w Krakowie, przygotował fantastyczną zupę krem z kapusty z dodatkiem tej legendarnej kiełbasy. Jednocześnie w studio telewizyjnym obecny był inny producent, pan Lutz Zimmermann ze Śląska, który opowiedział o niezwykłej historii śląskiego kołocza (ChOG). Produkt ten był drugim bohaterem odcinka.

A już za tydzień, 22 maja, wybierzemy się na Podlasie, gdzie pani Dżenneta Bogdanowicz zapozna nas z fascynującymi dziejami pierekaczewnika (GTS), a w studio pan Marcin Bielec opowie o serze korycińskim swojskim (ChOG). Można się także spodziewać jakiejś rewelacji kulinarnej, którą przedstawi telewidzom augustowski kucharz, pan Marcin Budynek.

Zapraszamy przed odbiorniki telewizyjne, w środę, 22 maja, w godzinach 8.00-11.00.

Przypominamy też, że w najbliższą sobotę, 18 maja, między 8.30 a 11.30 w programie DD TVN Weekend już po raz drugi wystąpi kucharz Andrzej Polan, który przygotuje potrawy na bazie aż 4 produktów z oznaczeniem ChOG, ChNP oraz GTS. Bohaterami tego odcinka będą: miód wrzosowy z Borów Dolnośląskich (ChOG), miód drahimski (ChOG), olej rydzowy (GTS) i wielkopolski ser smażony (ChOG). Będzie smakowicie!


Galeria